Litt om meg selv

Hei alle sammen,

Jeg heter Morten Dørum, og kommer fra Oppdal.

Oppdal ("bøgda mi, bøgda over alle bøgde") ligger i Sør-Trøndelag, ca 12 mil sør for Trondheim. Dette er ei fjellbygd som kanskje mest kjent for turisem og skiheiser. Vi har flere skiheiser, og i påska går vi fra å være en bygd på 5-6 tusen innbyggere, til å bli omkring 40 tusen, der mange av de som kommer hit, enten er hyttefolk eller skiturister. Men det er veldig fint i Oppdal på sommeren, og da er det mange som kommer for å se på den fine naturen her. Vi har mange fjell og fin natur, og for folk som er glad i skog og mark, kan gjevillvassdalen anbefales. En viktig industri i Oppdal, er skiferproduksjon. Vi har flere store skiferburudd, og oppdalskiferen er en veldig fin skiferstein som er blitt rundt om i hele verden. Det kan også nevnes at Oppdal er ei stor sauebygd.

I dag, og de siste 5 årene, har jeg imidlertid bodd i Bergen. Her har jeg nettopp har gjennomført et studie i økonomi og administrasjon ved NHH. I tillegg til å ha tatt en generell bachelorgrad, har jeg spesialisert meg i en mastergrad med økonomisk styring som hovedprofil og strategi og ledelse som støtteprofil. Gjennom dette profilvalget, har jeg tatt mange forskjellige styrings- og ledelsesefag, eksempelvis supply chain management, finansregnskap, økonomisk organisasjonsteori samt HR- og personalpolitikk og ledelse- og organisasjonsbeslutninger. Nå er jeg imidlertid klar for å gå ut i fast jobb, og det skal bli spennende å se hva tiden vil bringe på denne fronten.

Jeg er godt over middels interessert i IT, og gjennom tiden min på NHH har jeg vært medlem i studentforeningens it.gruppe, hvor vi har jobbet med å drife studentforeningnes system- og serverpark, i tillegg til å jobbe med nettsideutvikling og utvikling av databasebaserte forretningsapplikasjoner. Her har jeg tilbrakt mye tid i godt lag med gode venner og god drikke. I perioder har det vært mye å gjøre, men det har vært veldig morsomt og lærerikt - en opplevelse for livet.

På fritiden prøver jeg å være aktiv og å holde meg i form. Bergen er derfor en fin by for å gå turer i fjell og mark, og man finner ofte gode plasser for både bading, grilling, fisking og lignende. For den uinvidde, kan jeg anbefale Stoltzekleiven, en liten bakke opp mot Sandviksfjellet i Bergen :) Når jeg bodde i Oppdal, trente jeg Tae Kwon-Do, men da det er begrensede muligheter for å trene Tae Kwon-Do her i Bergen, er den aktiviteten blitt ladt periodevis på hylla.

Jeg er også opptatt av godt mat og drikke, og kanskje spesielt da øl. Jeg har holdt på litt med hjemmebrygging, noe som er en fantastsik hobby. Ikke bare kan man lage øl som er billigere enn det man får kjøpt i butikken, men det er også bedre. Om noen ølentusiaster fra Bergen skulle lese dette, ikke nøl med å gi meg en lyd, så brygger vi oss litt øl!

To be continued